Over "Lemmens, alles voor de visser"

"Lemmens, Alles voor de visser" is een begrip in de regio Diest en ver daar buiten. 

De winkel met een totaaloppervlakte van 750 m² is dé plaats waar elke visser zijn materiaal zeker vindt.  Klantvriendelijkheid en vakkennis worden hoog in het vaandel gedragen.  Het enorme aanbod en de realistische prijzen zijn troeven die hengelsportzaak Lemmens graag uitspeelt!  Materialen voor de recreatieve visser tot professioneel niveau vind je er zeker terug.  Je wordt geadviseerd van aankoop tot service na verkoop.  Eventuele vragen worden dan ook zeker doeltreffend beantwoord.

Etienne en Jacqueline beide 45 jaar ervaring (Jacqueline ook gewezen Belgisch kampioen dames).

Marc 25 jaar ervaring (3x selectie Nationale jeugd waaronder 2 EK's).

Inge neemt gedurende 9 jaar de afdeling kleding en trofeeën onder haar hoede.

Robin reeds 8 jaar ervaring in de zaak (gewezen Belgisch kampioen beloften en 5x deelname WK jeugd) afdeling voeder.

En de nieuwe aanwinst Johan Janssens, reeds verscheidene jaren ervaring in hengelsportwinkels . Maar vooral bekend als pionier van het moderne karpervissen met zijn firma Carp Company , het schrijven van meerdere artikels in het magazine "Beet" en "Voor en Door de Visser" en auteur van het boek “Het Kortste Eind” . Neemt vooral de afdeling karper en vliegvissen voor zijn rekening.

"Lemmens, Alles voor de visser" is vooral gekend voor de kwaliteit van levend aas (vers-de-vase, tubifex, zelfgemaakte casters, enz...). 

Hengelsportzaak Lemmens is gelegen aan de rand van Diest, op de expressweg naar Hasselt en vlakbij de autosnelweg, afrit Halen.  Parking vindt u zeker op wandelafstand.
 

Sedert 1946

Van een klein voedingswinkeltje tot hengelsport Lemmens.

In 1946 startte Albert Lemmens met zijn echtgenote Julia in de Hasseltsestraat een kleine voedingswinkel met een klein gamma hengelmateriaal. Toen kon je de haakjes nog per stuk kopen, van nostalgie gesproken… In 1952 werd er verhuisd naar de overkant en werd de zaak voor de eerste maal uitgebreid. In 1966 namen zoon Etienne en Jacqueline het roer over.

Langzaamaan werd het hengelsportgedeelte flink uitgebreid tot Etienne besloot te stoppen met het voedingsgedeelte en volledig te gaan voor de hengelsport. Samen met hun zoon Marc, een opgroeiende tiener, en ook gebeten door de hengelmicrobe werd de trend gezet naar de derde generatie.

Langzaam maar zeker breidde de zaak uit en werd een gevestigde waarde in Diest maar vooral daar buiten. In 1989 werd de zaak vergroot met het naast liggende pand. Zo is het jaren blijven groeien. Mensen vanuit alle streken kwamen naar Diest om zich te bevoorraden voor hun favoriete sport.

Aangezien de winkel aan de Hasseltsestraat qua oppervlakte echt te klein begon te worden ging men op zoek naar en grotere winkelruimte. Deze kans deed zich voor op de Eduard Robeynslaan 25 in Diest waar op 28 januari 2011 de deuren geopend werden. Hier heeft Marc het roer overgenomen. Hij runt de zaak samen met zijn ouders Etienne en Jacqueline, zijn echtgenote Inge en hun trouwe medewerkers.

Etienne en Jacqueline werden met hun levenswerk zo gewaardeerd dat ze in 2012 door de Stad Diest gelauwerd werden met een 'Life time Atchievement Award'.

Van harte welkom!


Blijf op de hoogte van nieuwigheden, promoties...

Blijf op de hoogte van nieuwigheden, promoties...

Volg Lemmens hengelsport op Facebook en schrijf in voor onze periodieke nieuwsbrief.